Skip to main content
Article Detail

Vilustumisesta ja flunssasta nenän epäpuhtauksiin: nenähygienian edut

Kun ulkolämpötila laskee, riski vilustumiselle ja flunssalle luonnollisesti kasvaa. Jopa lievässä ja helpossa sairaudessa nämä vaivat voivat tuntua häiritsevän elämääsi. Toteuttamalla yksinkertaisen nenähygieniarutiinin voit kohdata kylmimmät päivät. Kerromme tällä sivulla sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää nenähygieniasta ja terveysrutiineistasi.

Mitä on nenähygienia?

Nenä on yksi hengitysteiden tärkeimmistä elimistä. Jokaisella hengenvedolla, hengität sisään sairauksia aiheuttavia hiukkasia (taudinaiheuttajia). Nenän tehtävänä on suodattaa ja pysäyttää ne nenän limakalvolle.

Jos tämä ensilinjan puolustus on heikentynyt ja saat infektion, nenän limakalvo ärsyyntyy ja alkaa tuottaa enemmän limaa viruksen poistamiseksi. Nenäsi menee tukkoon tai vuotaa.

Hyvät hygieniarutiinit vähentävät riskiä vilustumiselle ja flunssalle.

Nenähygienian edut

Nenähygieniarutiinin ylläpitäminen voi todella vaikuttaa elämääsi. Nenän limakalvoille sovitetun pH-arvon ansiosta ovat PHYSIOMER-suolaliuokset ja isotoniset nenähuuhtelut (PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet, PHYSIOMER Baby) turvallisia päivittäisessä käytössä, myös pienillä lapsilla ja vauvoilla. Valitse valikoimastamme tuote, joka sopii sinulle ja tarpeisiisi parhaiten, ja kohtaa talvi kevyin mielin.

Miten nenähuuhtelu voi hyödyttää sinua:

1. Ennaltaehkäise vilustuminen ja flunssa

Viime vuosina terveyden- ja sairaanhoito on usein tiedottanut, että antibiootit eivät auta vilustumisen ja flunssan hoidossa. Tämä johtuu siitä, että molemmat sairaudet johtuvat viruksista, eikä antibioottihoito siksi auta. Flunssa ja influenssa johtuvat näiden mikroskooppisten tunkeilijoiden kahdesta kannasta: influenssan aiheuttaa influenssavirus, kun taas flunssa johtuu yleensä rinoviruksesta.

Vaikka ne ovat paljaalla silmällä näkymättömiä, nämä virukset ovat erittäin tarttuvia. Kun tartunnan saanut henkilö aivastaa ja yskii, ilmaan leviää pieniä pisaroita, jotka sisältävät viruksia. Vilustumisen tai flunssan tarttumiseen saattaa riittää, että olet lähellä yskivää tai aivastavaa henkilöä.

Talvella kehon luonnollisen puolustuksen on työskenneltävä voimakkaammin sairauksien torjumiseksi, joten on tärkeää auttaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Päivittäinen nenähuuhtelu PHYSIOMER®-tuotteilla voi vähentää infektioriskiä ja jälkitauteja korvissa, nenässä ja kurkussa. Steriilit nenäsumutteemme on valmistettu mineraalipitoisesta luonnollisesta merivedestä, ja niiden on kliinisesti osoitettu puhdistavan nenän ei-toivotuista hiukkasista – mikä voi vähentää sairastumisriskiä.

2. Puolustus epäpuhtauksia vastaan

Autojen pakokaasut, tupakansavu, kodin tuotteiden ärsyttävät kemikaalit... Meitä varoitetaan jatkuvasti haitallisista vaikutuksista, joita ulko- ja sisätilojen epäpuhtauksilla voi olla. 

Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että PHYSIOMER Normal Jet poistaa tehokkaasti ei-toivotut hiukkaset, kuten pölyn, savun ja muut sairauksia aiheuttavat hiukkaset, mikä tekee hengittämisestä helpompaa.

3. Hyvien yöunien saavuttaminen

Vuotava, tukkoinen tai kuiva nenä voi häiritä unta – mikä voi puolestaan vaikuttaa valveillaoloaikaasi. Saatat tunnistaa itsessäsi energian puutetta ja heikentynyttä keskittymiskykyä. 

Myös tässä PHYSIOMER Normal Jet voi auttaa. Huuhtelemalla nenän säännöllisesti hengitystiet puhdistuvat, mikä parantaa mahdollisuuksiamme hyviin yöuniin.

Product Listing

Liittyvät tuotteet

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Baby

1

PHYSIOMER Menthol