Skip to main content
Article Detail

Luonnolliset ratkaisut tukkoiselle nenälle

Tukkoinen nenä voi tuntua ikävältä, ja se saattaa aiheuttaa hengitysvaikeuksia sekä unihäiriöitä. Lue lisää, kun haluat kuulla luonnollisista vaihtoehdoista, jotka auttavat hengittämään helpommin.

Miksi sinulla on tukkoinen nenä?

Tieto siitä, mistä nenän tukkoisuus johtuu, voi auttaa sinua lievittämään vaivaa.

Onko sinulla flunssa, poskiontelotulehdus tai allerginen nuha?

Useimmiten nenän tukkoisuus kuuluu flunssaan.  Flunssa kestää tavallisesti enintään viikon, mutta sen jälkeen voi seurata poskiontelotulehdus. Poskiontelot ovat otsassa ja poskipäissä olevia onteloita.

Kun poskiontelot turpoavat, lima, joka normaalisti valuu pois nenän tai nielun kautta, jää poskionteloihin, mikä aiheuttaa tukkoista tunnetta.

Poskiontelotulehdus voi myös liittyä allergiseen nuhaan (nenän limakalvojen allerginen tulehdus). Allerginen nuha voi johtaa tulehdukseen poskionteloissa ja laukaista allergisen reaktion – ei virusinfektion. Ei-allerginen nuha voi myös aiheuttaa näitä vaivoja.

Jos koet näitä vaivoja tai sinulla on korva- tai kasvokipua, on suositeltavaa, että otat yhteyttä apteekkiin tai lääkäriin.

Miksi käyttää luonnollisia ratkaisuja?

Halu lievittää nenän tukkoisuutta voi johtaa siihen, että käytät turvotusta helpottavia itsehoitolääkkeitä.

Nämä lääkkeet voivat antaa useimmille meistä hyvin ansaittua helpotusta vähentämällä nenän limakalvojen turvotusta. Monet haluavat kuitenkin käyttää luonnollisia tuotteita (jotka eivät sisällä lääkeaineita).

Erilaisia luonnollisia ratkaisuja lievittämään nenän tukkoisuutta

Vesi

Ensinnäkin riittävä veden juominen auttaa kehoasi saamaan tarvitsemansa nestemäärän toimiakseen normaalisti, mikä voi auttaa torjumaan infektiota.

Lisäksi nenän huuhtelun suolavesiliuoksella on kliinisesti todistettu poistavan ylimääräistä nenäeritettä nenän limakalvoilta. PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet ja PHYSIOMER Baby sisältävät luonnollista merivettä ja niitä voi käyttää päivittäin, koska ne eivät vaikuta herkkään nenän limakalvon toimintaan. Kun huuhtelet nenäkäytävät tehokkaasti puhtaiksi PHYSIOMER Normal Jet-, PHYSIOMER Strong Jet- ja PHYSIOMER Baby -nenähuuhteilla, ennaltaehkäiset riskiä korva-, nenä- ja kurkkukomplikaatioille. Kannattaa siis käyttää luonnollista nenähuuhdetta säännöllisesti, vaikka nenä ei olisi tukossa.

Höyryhengitä eteerisiä öljyjä

Jos sinulla on tapana irrottaa nenän tukkivaa limaa höyryhengittämällä, voit harkita eteeristen öljyjen lisäämistä lämpimään veteen.

Voit lisätä muutaman tipan teepuu-, eukalyptus-, piparminttu- tai oreganoöljyä ja höyryhengittää niitä vähentääksesi nenän tukkoisuutta. 

Juo enemmän kuumia juomia

Kun voimme huonosti, nestetason pitäminen tuntuu usein vaikealta. Juo kuumia juomia, jos sinun on vaikea saada juotua tarpeeksi vettä.

Kuumat juomat tarjoavat kaksi etua: ne voivat auttaa ylläpitämään nestetasoa, ja juomasta tuleva höyry voi pehmentää nenässä olevaa limaa entisestään.

Kasvit, joita perinteisesti käytetään kuumissa flunssajuomissa, kuten timjami, salvia tai kamomilla, valitaan niiden luonnollisten ominaisuuksien vuoksi. Voit myös lisätä sitruunan kuorta (jossa on runsaasti C-vitamiinia), inkivääriä ja/tai hunajaa.

Harkitse myös mausteisten ruokien syömistä, koska esimerkiksi cayennepippuri sisältää kapsaisiiniksi kutsuttua ainesosaa. Tämä poistaa hieman limaa nenästäsi, mikä voi auttaa sinua hengittämään helpommin. 

Product Listing

Liittyvät tuotteet

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Baby

1

PHYSIOMER Menthol