Skip to main content
Article Detail

Luonnollinen apu hengityksen helpottamiseksi

Jotta olo olisi paras mahdollinen, on tärkeää pitää hengityselimistö terveenä. Jokainen kehon osa tarvitsee tarpeeksi happea selviytyäkseen, ja kun hengittäminen on helpompaa, myös päivittäisestä elämästä tulee mukavampaa. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten tämä kehon toiminto todella toimii? Ennen kuin tutkit tekniikoita, jotka voivat auttaa sinua parantamaan hengitystäsi luonnollisesti, on hyvä ymmärtää, kuinka ja miksi hengitämme.

Miten hengitys toimii?

Hengitys on uskomattoman monimutkainen prosessi, jota emme yleensä ajattele, vaan teemme sen automaattisesti. Aivosi saavat jatkuvasti signaaleja kehosta, mikä määrittää veren happi- ja hiilidioksiditasot. Lihakset aloittavat hengitysprosessin ja säätävät hengityksen nopeutta riippuen siitä, kuinka aktiivinen olet.

Joskus sinun on itse hallittava hengitystäsi, esimerkiksi laulaessasi tai liikkuessasi. Hengitys voi joissain tilanteissa muuttua vaikeammaksi esimerkiksi silloin, kun sinulla on flunssa tai allergiaoireita. Kun näin tapahtuu, tulet tietoisemmaksi hengityksestäsi ja ymmärrät, kuinka normaalia hengitystä pidetään itsestäänselvyytenä.

Mitä tapahtuu ilmalle, jota hengitämme?

Vaikka pystyt hengittämään suun kautta, kehomme on suunniteltu hengittämään nenän kautta, joka toimii suodattimena. Se on vuorattu pienillä karvoilla, joita kutsutaan värekarvoiksi. Ne puhdistavat, kosteuttavat, lämmittävät ja viilentävät ilmaa ennen keuhkoihin pääsyä. Nämä pienet karvat suojaavat kehoa myös vierasaineiden hiukkasilta.

Kun ilma on kulkenut nenän läpi, se jatkaa alas henkitorveen, joka myös sieppaa ei-toivottuja hiukkasia. Seuraavaksi ilma laskeutuu keuhkoihin, joissa happea pumpataan verenkiertoon, ennen kuin happi kiertää kehon ympäri. Uloshengityksessä hiilidioksidia sisältävä ilma poistuu kehostasi keuhkojesi kautta.

Luonnollisia tapoja vahvistaa hengitystä

Koska hengittäminen on niin tärkeä kehon toiminto, on luonnollista, että sen halutaan toimivat mahdollisimman hyvin. Jos olet joskus miettinyt, miten voit parantaa hengitystäsi, et ole yksin. Monet alkavat ajatella sitä vanhetessaan – ehkä siksi, että keuhkojen toiminta ja keuhkojen kapasiteetti heikentyvät vähitellen iän myötä.

Vilustuminen, flunssa, allergiat tai astma voivat myös heikentää keuhkojen kapasiteettia sekä hengitystä. Nämä haitat voivat johtaa hengitysvaikeuksiin, mikä vähentää energiaa kehossa – joten ei ole ihme, että tunnet olevasi väsynyt, kun sinulla on jokin näistä sairauksista.

Voit tehdä paljon vahvistaaksesi ja parantaaksesi hengitystäsi luonnollisesti.

1.Harjoittelu

Hengitystä on helppo parantaa tekemällä muutamia elämäntapamuutoksia. Säännöllinen harjoittelu voi auttaa pitämään hengitystiet terveinä pitkälle vanhuuteen asti. Valitsetpa sitten pitkäkestoisen treenin, kuten kävelyn, uinnin tai pyöräilyn, tai korkean intensiteetin treenin, liikunta saa keuhkot työskentelemään kovemmin – mikä puolestaan auttaa niitä vahvistumaan. Kun jatkat harjoittelua, huomaat, että hengittäminen on paljon helpompaa.

2. Höyryhengitys

Kun olet sairas, sieraimet ja nenän limakalvot voivat tulehtua, mikä aiheuttaa nenän tukkoisuutta, aivastelua ja nuhaa. Nämä oireet voivat tehdä normaalista hengittämisestä vaikeaa. Voit vähentää tätä tulehdusta luonnollisesti ja puhdistaa nenäkäytävät nopeasti hengittämällä kuumaa höyryä. Sen lisäksi, että se tekee hengittämisestä helpompaa, voi lämpimän ja kostean ilman hengittäminen auttaa rauhoittamaan nenän ärtyneitä limakalvoja.

3. Yritä huuhdella nenäsi

Jos olet vilustunut tai sinulla on flunssa ja hengittäminen on sen vuoksi vaikeaa, PHYSIOMER- nenähuuhteiden on kliinisesti todistettu auttavan puhdistamaan ylähengitystiet – luonnollisesti. Nenähuuhteemme PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet & PHYSIOMER Baby on valmistettu 100 % merivedestä. Hellävaraiset tuotteet sopivat koko perheen käyttöön. Nämä tuotteet lievittävät tehokkaasti mutta lempeästi flunssaoireita, kuten tukkoista ja vuotavaa nenää. Lisäksi ne puhdistavat nenän ja ylähengitystiet, jotta hengität helpommin, kun olet nuhainen ja vilustunut.

4. Suojaa itsesi hengitystieinfektioilta

Talvikuukausina keho on alttiimpi viruksille, jotka voivat vaikuttaa hengitykseen. Mutta tiesitkö, että voit vähentää riskiä nenävaivoille huuhtelemalla nenäsi säännöllisesti? Flunssavirukset tulevat kehoon nenän ja suun kautta, usein kun joku sairas yskii tai aivastaa lähelläsi. Vähentääksesi riskiä nenäinfektioille voit huuhdella nenääsi säännöllisesti suolavesiliuoksella, joka huuhtelee pois viruksia, epäpuhtauksia ja allergeeneja. PHYSIOMER on luonnollinen ratkaisu flunssaan ja nenävaivoihin.

Product Listing

Liittyvät tuotteet

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Baby

1

PHYSIOMER Menthol