Skip to main content
Article Detail

Luonnollinen lievitys siitepölyallergian aiheuttamiin oireisiin ja ennaltaehkäisevään käyttöön

Siitepölyallergia on sairaus, joka vaikuttaa 10–25 prosenttiin väestöstä. Siitepölyallergia johtuu allergiasta siitepölylle, hienolle jauheelle, joka leviää ilmaan puista, kukista, heinistä ja kasveista. Allergisk rinit – mer känd som pollenallergi– liknar besvären vid vanlig förkylningen. Faktum är att det kan vara svårt att veta Allerginen nuha – joka tunnetaan paremmin nimellä siitepölyallergia – muistuttaa oireiltaan tavallista flunssaa. Itse asiassa voi olla vaikea tietää, oletko allerginen vai vilustunut, jos sinulla on vuotava tai tukkoinen nenä, vuotavat ja/tai kutiavat silmät tai päänsärkyä. Mutta toisin kuin flunssa, joka yleensä kestää enintään viikon, heinänuha voi esiintyä milloin tahansa siitepölykauden aikana, joka kestää maaliskuusta syyskuuhun – ja vaihtelee vuosittain. Miten siis lievitetään siitepölyallergian oireita? Ja mitä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä voit tehdä allergisten vaivojen vähentämiseksi? Käytännön vastauksia näihin kysymyksiin löytyy alla.

Miten hoitaa siitepölyallergiaa?

Siitepölyallergiassa keho reagoi vapauttamalla histamiinia, aivojen välittäjäainetta, jota immuunijärjestelmäsi käyttää osoittamaan, että se reagoi siitepölyyn. Saamasi allergiaoireet ovat kehon merkki tästä reaktiosta.

Miksi käyttää luonnollisia hoitoja siitepölyallergiaan?

Siitepölyallergiaa hoidetaan useimmiten antihistamiineilla joko tablettien tai silmätippojen muodossa. Kuten nimestä voi päätellä, nämä käsikauppalääkkeet estävät histamiinin vapautumisen.

Vaikka ne ovat tehokkaita lääkkeitä, niitä ei yleensä suositella pitkäaikaiseksi ratkaisuksi ilman keskustelua apteekkihenkilökunnan tai lääkärin kanssa.  

Allergialääkkeiden kanssa voi käyttää myös luonnollisia tuotteita, kuten suolavettä, joka auttaa lievittämään esimerkiksi siitepölyallergian aiheuttamaa tukkoista ja vuotavaa nenää.

Huuhtele nenäsi säännöllisesti

Siitepölyallergiassa saat pääasiassa nenävaivoja, koska nenä yrittää suodattaa pois hengittämäsi siitepölyn. Voit saada apua siitä, että levität vaseliinia sierainten suulle estämään allergeenien pääsyä nenään. Tämä ei kuitenkaan muodosta läpäisemätöntä estettä.

Sen sijaan suosittelemme, että huuhtelet nenäsi huolellisesti ja säännöllisesti suolavesiliuoksella. Suolavesiliuoksen voi valmistaa kotona sekoittamalla lämmintä vettä suolaan – mutta PHYSIOMER-nenähuuhtelu tarjoaa tähän kätevän ja tehokkaan ratkaisun.

Erityisesti valmistetut PHYSIOMER Normal Jet-, PHYSIOMER Strong Jet- ja PHYSIOMER Baby- nenähuuhteet sisältävät isotonista liuosta, joka hellävarainen nenäflooralle. Huuhteet sopivat päivittäiseen käyttöön, mikä auttaa palauttamaan nenän limakalvojen normaalin toiminnan, kun limakalvot ärsyyntyvät allergiakauden aikana. Älä epäröi huuhdella allergiahiukkasia nenästä nenähuuhtelulla, kun tunnet tarvetta siihen.

Huolehdi silmistäsi

Silmäsi ovat yhtä herkät kuin nenäsi. Olipa sinulla punaiset silmät, turvonneet silmäluomet tai silmätulehdus, siitepölyallergia voi aiheuttaa oireita myös silmissä.

Yritä vastustaa kiusausta hieroa silmiäsi, vaikka ymmärrämme, kuinka vaikeaa se voi olla. On myös viisasta välttää piilolinssejä, kunnes silmätulehdus on parantunut.

Voit pestä silmät haalealla vedellä tai ostaa silmähuuhdetta apteekista. Voit jopa laittaa haaleaan veteen kostutetun sidetaitoksen silmien päälle lievittämään epämukavuutta.

Lopuksi muista, että vaikka silmätulehdus voi johtua allergiasta, se voi johtua myös bakteeri- tai virusinfektiosta. Mikäli olet epävarma, kysy neuvoa lääkäriltä.

Miten voit estää siitepölyallergian?

Rakenna immuniteettia allergeeneja vastaan

Sinun pitäisi miettiä koko siitepölykauden ajan vastustuskyvyn vahvistamista. Tehokkaammat vaihtoehdot, joiden tarkoitus on kasvattaa elimistön sietokykyä allergiaa aiheuttavaa ainetta kohtaan, kuten siedätyshoito, on kuitenkin toteutettava vähintään kolme kuukautta ennen allergiakauden alkua.

Siedätyshoito on tarkoitettu niille, jotka kärsivät voimakkaista ja kroonisista allergiaoireista. Hoidossa potilaat altistetaan vähitellen suuremmille siitepölyannoksille, jotta he olisivat vastustuskykyisempiä allergiaa aiheuttavalle aineelle.

Tämäntyyppisen hoidon vuoksi jokaisen, joka haluaa käydä siedätyshoidossa, on saatava lähete lääkäriltä. Tämä hoito on toteutettava erikoislääkärin valvonnassa.

Ylläpidä hyvä nenähygienia

Valmistaudu parhaalla mahdollisella tavalla siitepölykauteen huuhtelemalla säännöllisesti nenäsi.

Auta nenääsi lievittämään siitepölyallergian aiheuttamia vaivoja, mutta myös pakokaasujen, tupakansavun ja muiden allergiaa aiheuttavien aineiden, joita kohtaamme päivittäin

PHYSIOMER Normal Jet , PHYSIOMER Strong Jet- ja PHYSIOMER Baby -nenähuuhteen päivittäinen käyttö huuhtelee nenän tehokkaasti allergisoivista hiukkasista ja voi lievittää allergisia vaivoja. 

Mukauta päivittäiset rutiinit

Päivinä, jolloin siitepölytaso on korkea, sinun tulee huuhdella siitepöly pois hiuksistasi ennen nukkumaanmenoa ja vaihtaa vaatteet, kun olet ollut ulkona. Vältä myös vaatteiden kuivattamista ja tuulettamista ulkona.

Jos joudut menemään ulos, voit käyttää aurinkolaseja vähentääksesi siitepölyn joutumista silmiin. Harkitse ulkona asiointia aamulla, kun siitepölypitoisuus on pienempi. 

Siitepölyallergiassa allergiaa sairastava henkilö voi joissakin tapauksissa reagoida myös muihin läheisesti samankaltaisiin aineisiin esimerkiksi elintarvikkeisiin. Voi siis olla viisasta välttää tiettyjä elintarvikkeita, kuten hunajaa. Alkoholi voi myös pahentaa allergiaoireita, joten tarkkaile oireitasi alkoholia juodessasi.

 

Product Listing

Liittyvät tuotteet

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Hyperton

1

PHYSIOMER Menthol