Skip to main content
Article Detail

Allerginen nuha (siitepölyallergia) ja allergiaoireiden hoito

Allergiat voivat johtua kaikesta mahdollisesta – siitepölystä ja heinästä pölypunkkeihin, eläinten karvoihin ja jopa homeeseen ja homeitiöihin. Huomionarvoista on, että yhdeksän 10 tapauksesta, jota allerginen nuha koskee, on alle 40-vuotiaita – useimmiten miehiä.

Mitä on allerginen nuha?

Kun nenän limakalvot tulehtuvat oltuaan toistuvasti kosketuksissa yhteen tai useampaan allergeeniin, kutsutaan sitä allergiseksi nuhaksi. Tämä ilmenee vähintään kahtena seuraavista oireista: nenän tukkoisuus, vuotava nenä, vetiset silmät, kutina (kutiava iho).

Allergisen nuhan mahdolliset sivuvaikutukset

Allergisella nuhalla voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus elämänlaatuun esimerkiksi aiheuttamalla unihäiriöitä. Ihmiset, joilla on suurempi riski saada allerginen nuha, ovat myös alttiimpia korva-, nenä- ja  kurkkutaudeille.

Miten allergista nuhaa hoidetaan mahdollisimman hyvin?

On parasta välttää kosketusta allergeeniin. Siedätyshoito on edelleen ainoa hoito allergian todellista syytä vastaan. Korva-, nenä- ja kurkkuasiantuntijat suosittelevat suolaliuosta yhdessä lääkehoidon kanssa allergiseen ja ei-allergiseen nuhaan.

Lievitä allergisen nuhan aiheuttamaa nenän tukkoisuutta käyttämällä PHYSIOMER Hyperton ‑nenäsuihketta 2–3 kertaa päivässä. Lue lisätietoja käyttöohjeesta. Tämän lisäksi PHYSIOMER Normal Jet ‑nenähuuhdetta voi käyttää ennaltaehkäisevästi nenän huuhteluun. PHYSIOMER Normal Jet vähentää nenän tukkoisuutta. Se ei kuivata nenän limakalvoja eikä sisällä lääkeaineita.

Product Listing

Liittyvät tuotteet

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Menthol